Syyslukukauden mittainen Liikunnanohjauksen peruskurssi antaa hyvät valmiudet liikunta- ja hyvinvointialan pääsykokeisiin ja jatko-opintoihin, liikuntaryhmien ohjaukseen ja soveltuu myös ammatilliseksi täydennyskoulutukseksi liikunnan ja hyvinvoinnin parissa työskenteleville.
Kurssilla kehität omaa kuntoasi ja parannat terveyttäsi oivaltaen samalla oman kunnon ja terveyden ylläpidon elementit. Kurssin opetus on käytännönläheistä ja pääset kokeilemaan useita eri liikuntalajeja. Opiskeluaikana on mahdollisuus suunnitella ja toteuttaa omia harjoitus- ja liikuntasuunnitelmia.
Opiston toimivat liikuntatilat ja kuntosali mahdollistavat myös opiskelijoiden omien valmentautumisohjelmien toteuttamisen.
Peruskurssilaisten on mahdollisuus halutessaan jatkaa kevätlukukausi Hyvinvointivalmentaja -koulutuksessa.
Syyslukukauden mittainen Liikunnanohjauksen peruskurssi on osa lukuvuoden mittaista Hyvinvointivalmentaja-koulutustamme. Opinnot ovat kokopäiväopintoja ja koulutus järjestetään lähiopetuksena Karstulassa, pohjoisessa Keski-Suomessa.
Koulutus järjestetään suomen kielellä. Jos äidinkielesi on jokin muu kuin suomi, ota yhteyttä opistoon ennen hakemuksen täyttämistä.
Opinnot sisältävät lähiopetuksen lisäksi ohjattua etäopetusta sekä toimintaa opiston ulkopuolella – tutustumiskäyntejä, yhteistyötä eri alojen toimijoiden kanssa, työpaikalla tapahtuvaa oppimista.
Opintoihin sisältyy lisäksi yrittäjyysopintoja, joiden aikana on mahdollista tehdä liikunta- ja hyvinvointialan asiakastöitä ja harjoitella yrittäjyyttä jo opintojen aikana. Opintoja ei voi suorittaa pelkästään etäopiskellen.
Opiskelussa hyödynnetään myös Google Classroom -oppimisympäristöä. Suosittelemme oman tietokoneen tai tabletin käyttöä kirjallisten oppimistehtävien suorittamiseksi.
Koulutus on maksullista ja koulutuksen hinta riippuu siitä, tarvitsetko asuntolapaikan opintojen ajaksi vai et.
Opiskelijoillamme on mahdollisuus asua opintojen ajan valmiiksi kalustetussa asuntolassa. Täysi-ikäiset opiskelijat voivat asua erikseen sovitusti asuntolassa myös viikonloppuisin.
Koulutusmaksu ilman majoitusta sisältää koulutuksen lisäksi lounaan ja päiväkahvin koulupäiviltä. Koulutusmaksu majoituksen kanssa kattaa myös asumisen asuntolassa maanantaista perjantaihin sekä aamupalan ja päivällisen.
Koulutusmaksut laskutetaan noin kerran kuukaudessa mutta yksilöllinen maksusuunnitelma on myös mahdollista sopia toimiston kanssa.
Opiskelu on päätoimista ja opintoihin on saatavilla monenlaista tukea ja rahoitusta; mm. omaehtoinen opiskelu työttömyysetuudella, KELA:n opintotuki sekä Opiston myöntämä Opintoseteli.
Opintoseteli on Karstulan Evankelisen Opiston myöntämä tuki Kansanopistolinjan koulutusmaksuihin. Sitä voivat hakea työttömät työnhakijat, oppimisvaikeuksia kokevat, alhaisen pohjakoulutuksen omaavat hakijat tai pidempään Suomessa asuneet maahanmuuttajat, jotka eivät enää ole kotoutumissuunnitelman piirissä.
Vuodesta riippuen haettavissa voi olla erilaisia ja eri suuruisia Opintoseteleitä. Yleensä Opintoseteli kattaa n. 50% koulutusmaksuista. Opintosetelin voi saada joko koko lukuvuodeksi tai pelkäksi kevät- tai syyslukukaudeksi.
Opintoseteli-rahoitusta haetaan erillisellä hakemuksella sen jälkeen, kun olet ensin täyttänyt hakemuksen opintoihin. Lisätietoa Opintosetelistä ja hakemuksen löydät täältä.
Opiskelu järjestään lähiopetuksena Karstulan Evankelisella Opistolla, pohjoisessa Keski-Suomessa. Kauempaa tulevilla opiskelijoilla on mahdollisuus majoittua opintojen ajan valmiiksi kalustetussa asuntolassa.
Asuntolassamme on 2 hengen soluasuntoja, joista löytyy valmiina sängyt, vaatekaapit sekä työpöydät. Yksi 2 hengen solu jakaa yhteisen kylpyhuoneen ja WC:n.
Asuntolan kaksi hyvin varusteltua keittiötä ja oleskelutilaa sekä maksuton WiFi mahdollistavat leppoisan ajanvieton niin omassa rauhassa kuin opiskelukavereidenkin kanssa. Opiston liikunta- ja kuntosali ovat opistolla asuvien käytettävissä arkisin ja musiikkia harrastavien on mahdollisuus käyttää opiston soittimia myös vapaa-ajallaan.
Huom! Asuntoloissa ei myöskään ole viikonloppuvalvontaa, joten viikonloppuasumisesta on sovittava aina erikseen. Asuntoloista poistutaan myös lomien ajaksi (syys/talviloma, joulunpyhät sekä kesäkausi).
Opintoihin on jatkuva haku – voit siis täyttää hakemuksen ympäri vuoden. Opintoihin haetaan sähköisellä hakemuksella tämän sivun alareunasta löytyvällä hakulomakkeella. Opiskelijat valitaan hakemuksen ja haastattelun perusteella.
Opiskeluryhmät aloittavat syksyllä ja keväällä – elokuussa ja tammikuussa.
Opintoihin vaaditaan vähintään 16-vuoden ikää sekä alalle soveltuvaa terveydentilaa ja jaksamista. Opinnot eivät vaadi aikaisempaa ammatillista koulutusta.
Koulutus järjestetään suomenkielellä. Jos äidinkielesi on jokin muu kuin suomi, voit halutessasi yhdistää opintoihin myös suomen kielen suuntautumisopintoja. Ota tällöin yhteys Opiston toimistoon ennen hakemuksen jättämistä.
Vaaditut kentät on merkitty punaisella * merkillä.
Kerro kaverille kanssa: