KEO-Karstula toimii monialaisena vapaan sivistystyön ja ammatillisena oppilaitoksena. Opistomme koulutuslinjoja ovat hoiva-ala, kasvatus- ja ohjausala, käsityöilmaisu, terveysliikunta ja maahanmuuttajille tarkoitettu suomenkieleen ja suomalaiseen yhteiskuntaan perehdyttävä koulutus. Avoimen yliopiston arvosanaopintoja voi liittää opiskeluohjelmaan.
Opistossa voi suorittaa kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnon ja saada siihen tarvittavaa osaamista. Työelämäyhteistyönä järjestetään maksupalvelukoulutuksia eri yritysten ja oppilaitosten kanssa. Lisäksi järjestämme lyhytkestoisia vapaan sivistystyön ja ammatillisia kursseja vuosittain useita.
Vuosittain oppilaitoksessa on noin 1 000 opiskelijaa.
Nykyaikaista opetustila- ja majoituskapasiteettia on 65 opiskelijalle.
Koulutuspalveluiden lisäksi tarjoamme hyvätasoista majoitusta , lounasruoka- ja pitopalveluita, sekä toimimme kokousjärjestäjänä.
Olemme sitoutuneet kehittämään koulutusten osaamisperusteisuutta. Tunnuksen myöntäjä: Oamk, Oulun ammatillinen opettajakorkeakoulu.
2023-12-18_osaamisperusteisuuden-kehitta-ja-oppilaitos
Kansanopistojen yhteinen laatulupaus
– Näin kansanopistojen ammatillinen koulutus pysyy ja kehittyy huipputasolla
Ammatillista koulutusta järjestävät kansanopistot tekevät yhteistä kehitystyötä koulutuksen ja sen laadun sekä sosiaalisen kestävyyden turvaamiseksi ja kehittämiseksi. Laatulupaus nostaa esiin yhteiset tavoitteet ja toimenpiteitä niiden edistämiseksi.
Meidän kansanopistossamme
Kohdataan opiskelijat tasavertaisesti ja aidosti välittäen.
Se tarkoittaa esimerkiksi opiskelijoihin tutustumista, heidän vahvuuksiensa sanoittamista, uuden oppimisen aktiivista tukemista sekä läsnä olevaa vuorovaikutusta. Noudatamme yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelmaa ja varmistamme sen tavoitteiden toteutumisen aktiivisella seurannalla yhdessä opiskelijoiden kanssa.
Tuetaan opiskelijan oppimista ja hyvinvointia monipuolisesti ja yksilöllisesti.
Kansanopistossa opiskelija on keskiössä ja häntä tuetaan aktiivisesti tutkinnon suorittamiseen, jatko-opintoihin ja työllistymiseen. Opiskeluhuolto, opettajat ja muu henkilökunta tekee tiivistä yhteistyötä opiskelijoiden hyvinvoinnin edistämisessä.
Tuetaan ja vahvistetaan opiskelijoiden vaikutusmahdollisuuksia.
Huolehdimme siitä, että opiskelija voi vaikuttaa omiin opintoihinsa, oppilaitoksen toimintaan ja omaan elämäänsä. Varmistamme, että vaikuttamisen väylä on helppo ja selkeä. Viestimme aktiivisesti ja tavoittavasti opiskelijoiden osallistumismahdollisuuksista. Pidämme huolta, että opiskelijakuntatoiminnalla on riittävät edellytykset toimia ja selkeät toimintatavat.
Tehdään jatkuvaa yhteistä kehittämistyötä laadukkaan ohjauksen ja opetuksen edistämiseksi.
Tunnistamme vahvuutemme ammatillisen koulutuksen tuottajina. Sitoudumme yhteiseen kehittämiseen kansanopistoverkostossa, koska yhteistyö varmistaa kehittämistyön korkean laadun, resurssit ja kustannustehokkuuden.
Vahvistetaan kasvatus- ja ohjausalan koulutuksen erityisasemaa ja -osaamista.
Kasvatus- ja ohjausalalla kansanopistot ovat huippuosaajia. Sitoudumme kasvatus- ja ohjausalan koulutuksen laadun varmistamiseen ja kehittämiseen yhteistyössä kansanopistoverkoston kanssa.
Viestitään oppilaitoksemme vahvuuksista ja koulutuksen laadusta. Lisäksi osallistumme kansanopistoverkoston yhteiseen viestintään.
Nostamme kansanopistojen yhteiset teemat esiin omissa viestintäkanavissamme ja jaamme valmiita yhteisiä viestintäaineistoja. Se tarkoittaa viestimistä kansanopistoverkoston vahvuuksista, saavutettavuudesta, osallisuudesta, yhdenvertaisuudesta, sosiaalisesta kestävyydestä ja koulutuksen laadusta.
Aito yhteisö, syvällinen kohtaaminen ja laadukas koulutus – kansanopistojen ammatillinen koulutus kukoistaa
Kansanopistojen sosiaalisesti kestävä ammatillinen koulutus on kansanopistojen ammatillisen koulutuksen yhteishanke. Hankkeen tavoitteena on edistää monipuolipuolisesti opiskelijoiden ja opistoyhteisöjen hyvinvointia ammatillisessa koulutuksessa.
Hanke on käynnissä 19.12.2022–30.4.2025 ja sitä rahoittaa Opetushallitus.
Karstulan Evankelisen Opiston omistajayhteisönä ja koulutuksen järjestäjänä on Karstulan Evankelisen Kansanopiston kannatusyhdistys ry.
Yhdistyksen jäsenistöön kuuluu yhteensä n. 250 henkilöä, jotka koostuvat yksityishenkilöistä sekä kuntien, seurakuntien ja järjestöjen edustajista (v. 2019).
Jäsenistö käyttää päätösvaltaansa vuosi- ja syyskokouksessa. Kannatusyhdistys mm. valitsee opistolle hallituksen / johtokunnan ja hyväksyy uudet jäsenet. Kokouksista ilmoitetaan opiston nettisivuilla ja paikallislehti Viispiikkisessä.
Kannatusyhdistyksen hallitus muodostaa opiston johtokunnan, jonka kannatusyhdistys valitsee vuosikokouksessaan. Johtokunnan jäseniksi pyritään kutsumaan useamman alan yhteiskunnallisia vaikuttajia. Johtokunta valitsee keskuudestaan puheenjohtajan.
Karstulan Evankelisen Opiston Kannatusyhdistyksen jäsenkirje 12 2023
Opiston toimintakulttuurissa ja opetuksessa vaalitaan ja vahvistetaan yksilöllistä elinikäistä oppimista, yhteenkuuluvuutta ja jokaisen oikeutta tulla hyväksytyksi juuri sellaisena kuin hän on.
Opiston arvot näkyvät ennen muuta välittämisessä ja siinä, miten opiston henkilökunta ja opiskelijat suhtautuvat toisiinsa.
Evankelinen kristillisyys näkyy ja kuuluu vahvimmin vuoden eri juhlapyhissä – joulujuhlassa käydään kirkossa ja kevätjuhlassa Suvivirsi soi. Musiikki, myös erilaiset virret ja veisut, kuuluvat osaksi opiston aamunavauksia ja opiston Toveripäivillä.
Opisto osallistuu vuosittain moniin erilaisiin työelämäyhteistyöprojekteihin ja hankkeisiin, jotka tukevat ja kehittävät opiston toimintaa sekä aatteellisesti, laadullisesti että taloudellisesti.
Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@keokarstula.fi, ellei toisin ole ilmoitettu.
Opiston johto, työelämäyhteistyö, ammatillinen erityisopettaja, ETK
Pedagoginen kehittäminen, työelämäyhteistyö, ammatillinen koulutus
Opiskelija-asiat, laskutus, tilavaraukset, koulutus ja kurssitiedustelut
Opiston viestintä ja markkinointi, koulutus- ja kurssisuunnittelu
Liikunta- ja hyvinvointiaineiden opetus
Hoiva-avustajalinjan vastuuopettaja, terveydenhoitoaineiden opetus
Nuorten Opistovuosi -linjojen vastuuopettaja, TAITAEN -linjan vastuuopettaja, kädentaito- ja taideaineiden opetus
Ammatillisen koulutuksen vastuuopettaja, kasvatusaineiden opetus, ammatillinen erityisopettaja
Suomi (S2) -koulutusten vastuuopettaja
Opiston lounaspalvelut, muistotilaisuudet, ryhmälounaat ja muut pitopalvelut
Venla Parantainen, suurtalousesimies/emäntä, huoltohenkilöstön esimies
Saija Okkeri, keittäjä
Anja Berg, keittäjä
Kiinteistön huolto, ovien avaus opiston kiinniollessa
Verkkolaskuosoite: 003702083620
Välittäjäntunnus: 003723327487
OVT-tunnus: 003702083620
Y-tunnus: 0208362-0
Jos käytätte pankkien e-laskupalveluita lähetykseen, tarkistakaa käytettävä
verkkolaskuosoite ja välittäjätunnus täältä: http://www.apix.fi/ohje.html
Erityisesti pankkien kautta lähetettäessä huomioittehan, että laskulla tulee olla yrityksemme Y-tunnus.
Laskutusosoitteeseen tulee lähettää vain laskuja. Muu posti ja paperilaskut tulee osoittaa postitse Karstulan Evankeliselle Opistolle
Karstulan Evankelinen Opisto
Kokkolantie 12
43500 KARSTULA
Opiston toimisto palvelee arkisin ma-pe klo 8-15.30 välisenä aikana numerosta 014 525 2200 sekä sähköpostilla kansanopisto@keokarstula.fi
Hei Opistoystävä! Paras tapa tukea opistomme toimintaa, on liittyä Karstulan Evankelisen Kansanopiston Kannatusyhdistyksen jäseneksi.
Voit liittyä jäseneksi täyttämällä alla olevan jäsenlomakkeen ja maksamalla jäsenmaksun. Voit liittyä joko Vuosijäseneksi (10 €) tai Ainaisjäseneksi ( 70€ ). Jäsenet saavat vuosittaisen jäsenkirjeen ilmoittamaansa sähköpostiosoitteeseen, jossa kerrotaan kyseisen vuoden jäseneduista sekä opinnon toiminnasta.
Karstulan Evankelisen Opiston Kannatusyhdistyksen jäsenkirje (7)
Opiston tilinumerot
OP FI45 5114 0220 0001 13
NORDEA FI75 1049 3000 0544 40
Kirjoita tilisiirtosi viestikenttään AINAISJÄSEN NIMESI tai VUOSIJÄSEN NIMESI.
Lisätietoa saat Opiston toimistosta p. 014 525 2200, kansanopisto@keokarstula.fi