Opistomme yli 8 viikkoa kestävät opintolinjat – eli tuttavallisemmin Kansanopistolinjat – ovat osa vapaan sivistystyön opetusta, joka on vapaatavoitteista ja yleissivistävää koulutusta.
Kansanopistolinjan opinnoista ei valmistu ammattiin. Vuosi Kansanopistolinjalla vahvistaa opiskelijan osaamista ja valmiuksia alan jatko-opintoihin tai alan avustaviin työtehtäviin sekä antaa konkreettisia työkaluja ja eväitä alan yrittäjyyteen.
Vuosi Kansanopistolinjalla on myös loistava tapa kokeilla, onko ala juuri itsellesi soveltuva. Opintojen aikana on myös alasta ja opiskelijan omasta kiinnostuksesta riippuen mahdollista tehdä asiakastöitä ja harjoitella yrittäjyyttä jo opintojen aikana.
Kansanopistolinojen koulutusmaksut sisältävät lounaan ja päiväkahvin koulupäivinä
Kansanopistolinjojen koulutusmaksuihin on mahdollista anoa Opintoseteli-avustusta, joka kattaa yleensä n. 50% koulutusmaksuista. Opintoseteli on valtion myöntämä rahoitus vapaan sivistystyön koulutuksen tukemiseksi.
Opintosetelin määrä sekä valintakriteerit vaihtelevat vuosittain ja sitä anotaan samalla hakemuksella, millä haet opintoihinkin. Opintosetelin myöntämisestä vastaa oppilaitoksen rehtori.
Opintoihin on Jatkuva haku, eli voit täyttää hakemuksen ympäri vuoden.
Jatkuvassa haussa hakevat esim. ylioppilaat, alanvaihtajat sekä yhteishaussa ilman opiskelupaikkaa jääneet tai opintonsa keskeyttäneet oppivelvolliset. Jatkuvan haun kautta hakeminen tapahtuu opiston verkkosivujen kautta, ko. koulutuksen sivuilta.
Kansanopistolinjat alkavat koulutuksesta riippuen kaksi kertaa vuodessa – syksyllä elokuussa ja keväällä tammikuussa.
Opiskelijat valitaan hakemuksen sekä haastattelun perusteella. Hakijoilta voidaan lisäksi pyytää kopiot viimeisimmistä koulutodistuksista sekä mahdollisista hakemusta tukevista työtodistuksista.