Tervetuloa Hygieniapassi-koulutukseen!
Hygieniapassi on todistus elintarvikehygieenisestä osaamisesta. Suomen elintarvikelain mukaan hygieniapassi tarvitaan, jos työntekijä käsittelee työssään pakkaamattomia ja helposti pilaantuvia elintarvikkeita. Kahvila, ravintola, suurkeittiö, kioski, pikaruokaravintola, elintarvikemyymälä, päiväkoti tai elintarvikkeita valmistava tehdas ovat esimerkkejä sellaisista työpaikoista, joissa hygieniapassia kysytään.
Virallinen hygieniapassi on hyvä osoitus siitä, että elintarvikehygienian perusasiat ovat hallussa. Hygieniapassi tulee hankkia viimeistään kolmen kuukauden kuluessa työn aloittamisesta. Kolmeen kuukauteen lasketaan takautuvasti myös aiemmat sellaiset elintarvikealan työt, joissa hygieniapassia on edellytetty.
Suorittaminen ja hinta
Hygieniapassi-koulutus järjestetään suomen kielellä maanantaina 6.10.2025 Karstulan Evankelisella Opistolla klo 10-16. Hygieniapassi-testi on mahdollista tehdä samana päivänä myös englanniksi.
Hygieniapassi-koulutuksen hinta 80€ (sis. hygieniapassi-testin suomeksi tai englanniksi). Kouluttajana toimii Tuija Elomäki.
Lounas omakustanteinen, hintaan 10,50€ (lipun voi ostaa opiston toimistolta).
Koulutuksen sisältö
- Mikrobiologian perusteet sekä elintarvikkeiden saastuminen
- Ruokamyrkytykset
- Hygieeniset työskentelytavat
- Henkilökohtainen hygienia
- Puhtaanapito
- Omavalvonta
- Suomen elintarvikelainsäädäntö ja viranomaiset
Ilmoittautuminen päättyy: 26.9.2025