Mikä on hygieniapassi?
Hygieniapassi on todistus elintarvikehygieenisestä osaamisesta. Suomen elintarvikelain mukaan hygieniapassi tarvitaan, jos työntekijä käsittelee työssään pakkaamattomia ja helposti pilaantuvia elintarvikkeita. Kahvila, ravintola, suurkeittiö, kioski, pikaruokaravintola, elintarvikemyymälä, päiväkoti tai elintarvikkeita valmistava tehdas ovat esimerkkejä sellaisista työpaikoista, joissa hygieniapassia kysytään.
Virallinen hygieniapassi on hyvä osoitus siitä, että elintarvikehygienian perusasiat ovat hallussa. Hygieniapassi tulee hankkia viimeistään kolmen kuukauden kuluessa työn aloittamisesta. Kolmeen kuukauteen lasketaan takautuvasti myös aiemmat sellaiset elintarvikealan työt, joissa hygieniapassia on edellytetty.
Venäjänkielinen hygieniapassi-testi järjestetään keskiviikkona 29.4.2025, Karstulan Evankelisella Opistolla klo 12.30 -14. Venäjänkielisen testin hinta on 80€ ja testi-tilaisuuteen mahtuu max 39 henkeä.
Ilmoittautuminen: 14.4. mennessä opiston toimisto puh. 014 5252 200 tai kansanopisto@keokarstula.fi
Muista henkilöllisyystodistus!
Venäjänkielisen hygieniapassi-materiaalin voit ostaa täältä.